Tâmplar nu înseamnă că bați cuie…

meseria de tamplar
Meseria de tamplar intr-un atelier de tamplarie in Oradea

Chiar dacă există în realitate, a fi tâmplar nu înseamnă neapărat un muncitor care stă cu țigara în colțul gurii și din când în când mai trage una cu ciocanul! Adică bate un cui. Căci pentru cei mai mulți dintre dvs. așa arată orice ins care lucrează într-o tâmplărie. Și tot așa, pentru cei mai mulți dintre dvs., un astfel de meseriaș este un tip după care trebuie să tragi la nesfârșit, trebuie să te rogi de el să vină să-ți repare balamaua și să schimbe încuietoarea de la ușă.

Un atelier de tâmplărie nu este locul unde se adună ochelariștii cu halate pline de rumeguș și cărora le lipsește câte o bucată dintr-un deget. Și care (ferice de ei) iarna stau la căldură, lângă sobă, beau țuică și bârfesc sau fac politică. Și pe care cu greu o să-i scoți din atelier, căci cel mai frecvent răspuns pe care-l dau este că „vin mâine, doamnă, vin și vă repar scaunul, astăzi mai am un pic de treabă!”

Să fii tâmplar nu înseamnă că n-ai avut cap să înveți din cărți, ochi să vezi și altceva în afară de femei, iar gură ca să spui lucruri deștepte. La tâmplari urechile nu sunt doar locul unde-și țin creioanele, ci cu ele chiar aud telefonul dvs. La noi, în atelierul nostru de tâmplărie se aude bine telefonul, și ne poate suna oricine are nevoie. Vă rugăm însă să nu ne chemați ca să vă batem un cui unde să puneți perdeaua!

Ce facem și ce nu…

Dacă v-ați cumpărat o ușă și este strâmbă vă rugăm să nu credeți că o-ndreptăm! Și, în general, noi asigurăm montajul doar la lucrurile făcute de noi. Adică la uși și ferestre din lemn masiv, din lemn adevărat și nu carton presat, căci vremea Trabantului s-a dus demult…

Un meșter tâmplar înseamnă exact acest lucru: găsește soluția practică pentru locul unde va fi ușa dvs., are grijă să aveți o fereastră frumoasă și prin care să nu bată vântul. Nu scârțâie când o deschizi și nici n-o legi cu sârmă ca să nu se miște. Pe noi nu ne afectează că aveți pereții strâmbi sau cei de dinainte au turnat o tonă de beton. Vom face ca ușa să fie bine pusă și să stea închisă sau deschisă, așa cum vreți. Ușile din lemn făcute de noi nu se mișcă după cum trec camioanele pe stradă!

Acum, că v-am spus ce înseamnă un tâmplar, vă rugăm să nu ne chemați nici dacă nu aveți bani! Sau poate vreți să ne plătiți cu țârâita… Căci fiecare are familie și (poate) rate la bancă. Deci, dacă vreți uși și ferestre din lemn, durabile și frumoase, atunci puteți conta pe noi!