Sticla si oglinda slefuita – microfatetare

slefuire sticla
Sticla slefuita asa cum trebuie devine un accesoriu de lux... si nici nu-ti trebuie o avere pentru asta...

slefuire-oglinda-oradea-01Despre ce inseamna o slefuire de sticla sau oglinda stie mai toata lumea, asa s-ar spune… In orice caz sa vorbesti despre slefuirea unui cant de sticla sau de oglinda este mai usor decat sa folosesti termenul de microfatetare, adica e mai usor sa gasesti auditoriu. La noi nu se prea stie de acest termen.

Slefuire de sticla si oglinda practica marile firme de cristaluri si oglinzi din lume, vezi Swarovski sau Bohemia. Un astfel de procedeu de microfatetare se caracterizeaza prin finete. Asemeni cristalelor, se slefuieste sticla pe margini si se obtine o muchie perfecta si mata care confera nu doar siguranta si comoditate in manipulare ci si eleganta. O slefuire a sticlei sau a oglinzii da o valoare superioara, este daca vreti o munca de indiamantare, caci asemenea cristalelor de diamant se obtin forme geometrice pline de farmec si finete.

Pe o oglinda se pot aplica diferite forme obtinute prin slefuire, adica microfatetare. Desigur ca nu toata lumea-si permite o oglinda de cristal cu margini fatetate sau modele slefuite de artisti sau mestesugari din Occident. Dar o vitrina cu sticla bine prelucrata, o oglinda de calitate superioara pe care este incrustata o floare, sunt lucruri care ar trebui sa tina de normalitatea vietii clasei de mijloc din Romania.

slefuire-sticla-oradea-02O sticla slefuita poate insemna si o perdea eleganta, sticla devine mata si cu forme pline de mister. Sticla si oglinda slefuita fac parte din arsenalul artistilor sticlari, a celor care fac vitralii, de fapt e apanajul celor care vor bun gust in casa lor.